Yuca Frita (Fried Yuca--Sắn rán)

Thiều Hoàng Yến
(canary)

Thành viên danh dự
served like a ¨boca¨or appetizer, with salsa cruda. this is a ¨comida typica¨ or typical food in Costa Rica

ingredientes
Yuca-sắn
tomates/tomatoes/cà chua
cebolla/onions/hành củ
chile dulce/sweet chile/ớt ngọt
culantro/cilantro/quên mất tiếng viềt gọi là gì rồi RAU MÙI
limon/lime/chanh
sal/salt/muối
aceite/cooking oil/dầu ăn

preparacion
(english cho dễ nhé)
peel the yuca, cut in short portions to boil in salted water. who doesnt know how to boil yuca?
set the yuca aside when ít´ soft, let it dry
cut tomatoes, onions, chile, cilantro in small pieces, really small. mix them all in a bowl
add lemon juice into the veggie mix, add some salt.
there you have the salsa cruda!
now cut the yuca in smaller pieces, you decide how small or big you want the yuca to be
fry the yuca in the cooking oil until it is light brown/gold
use some paper towel to absorb the oil in the fried yuca.

serve the salsa cruda onto the yuca or just dip the yuca in some salsa as you eat it.

try it, ít´ so easy to make and very tasty as well! good luck and have fun!
 
Chỉnh sửa lần cuối:
Đấy thế mà cứ tự xưng giỏi tiếng Việt lắm :D (câu này thêm vào cho đủ 30 chữ thôi)

cilantro: rau mùi
 
chỉ quên một lúc thôi em ạ bây giờ thì nghĩ ra rồi :D
 
Back
Bên trên