Potato Korokke

Nguyễn Lý Hiền Nga
(emNga)

Điều hành viên
a168.jpg


Potato Korokke (serves 6)

bon01.jpg

1. Place 3 large unpeeled potatoes in cold water, bring to a boil, and cook until done (about 40 minutes). Test potatoes with a skewer to see when done. Place them on a cloth, then peel while hot.


bon02.jpg

2. Press the potatoes through a strainer while still hot. If potatoes are cool they will be sticky, making it difficult to pass them through the strainer.


bon03.jpg

3. Finely chop 1 onion. Heat 1 tablespoon of salad oil in a frying pan, and sauté the onion until translucent. Add 200 g ground beef and 1 bay leaf, and continue frying. Season with salt and pepper. Mix these ingredients with the mashed potato. Add 1 tablespoon cream, mix well, and cool.


bon04.jpg

4. Oil your hands and shape the cooled potato mixture into patties.


bon05.jpg

5. Take two trays, spread flour on one and bread crumbs on the other.
Beat 1 egg and 2 tablespoons of water in a bowl. Roll the patties in the flour until they are coated evenly, dip in beaten egg, then coat evenly with bread crumbs.


bon06.jpg

6. Heat oil to medium high for deep-frying. Add patties one after another, being careful not to splash the oil. They will sink to the bottom, then rise to the surface. Turn from time to time until golden brown, then remove from pan and drain off oil. Arrange on a plate and serve.


Source: http://web-japan.org/nipponia/nipponia14/bon.html
 
Chỉnh sửa lần cuối:
Nguyên liệu:
3 củ khoai tây to
200g thịt bò xay
1 ít kem sữa
1 củ hành tím
bột chiên tôm, vỏ bánh mì (hai cái này kiếm ở siêu thị dễ lắm)
1 quả trứng

Cách làm:
- Rửa sạch khoai tây rùi đem luộc cho đến khi chín mềm. Lột vỏ ngay khi còn nóng.
- Nghiền nhuyễn khoai tây đã luộc ngay lúc đang nóng ra. Đừng để lúc nguội chúng sẽ ko bị dính khó mà làm nhuyễn ra dc lắm
- Bằm nhuyễn hành tím, cho vào phi thơm, cho thì bò xay vào xào đều, nêm nếm gia vị.
- Sau đó cho hỗn hợp khoai tây nghiền nhừ vào. Rùi cho một muỗng kem vào, trộn đều và để nguội
- Thấm dầu vào tay và tạo hình dáng cho món korokke của bạn
- Lấy hai cái khay ra, 1 bên cho bột chiên vào, 1 bên cho bột vỏ bánh mì vào. Đánh trứng cùng với 2 muỗng cafê nước. Sau đó cho những miếng korokke nhúng qua bột chiên , nhúng bột sao cho bao bọc đều hết nhé.
- Kế đến nhúng vào trứng và nhúng qua lớp bột vỏ bánh mì.
- Cho vào chiên trong chảo dầu nóng, nhớ cho nhiều dầu sao cho ngập cái bánh korokke nghen. Chiên cho đến khi vàng rộm là được.

Món này ăn với tương ớt cũng thấy ngon rùi. Chúc các bạn ngon miệng nhá.


Source: Lisa
 
Em Nga yêu quý, chị sợ mấy món deep fried lắm :(( ăn một miếng thấy ngon nhưng ko ăn đc đến miếng thứ 2 :-s Món này trong chương trình tăng trọng cho anh nhà em đấy à ;)
 
Chỉnh sửa lần cuối:
Công nhận là mấy món này ăn sẽ tăng cân kinh khủng ^^

Nhưng muh, em đang cần tăng cân mà...

Thank chị Nga nhé :x ^^
 
Back
Bên trên